14 Temmuz 2017 Cuma

Halil Efe 2 Aylık - İlk Yalnız Kalmamız




Halil Efe 2. ayında ilk kez bize gülümsedi. Tamam belki bize biz olduğumuz için gülümsemiyordur ama ben üzerime alındım :) Doktorumuz artık geceleri 2 saatte bir emzirmek için uyandırmamızın gerekmediğini söyledi. Ama alıştığı için bir ay kadar daha gece uykuları 2 saatte bir oldu. Mamayı kademeli olarak kestik, sadece anne sütü almaya başladı.

Bebeklerin 40'ı çıktığında her yörede uygulanan adetler var. Kimi gül yaprakları atıyor suyuna, kimi tuz koyuyor. Biz de adettendir diyerek Efe 41 günlükken banyosunu duru su ile yaptırdık. O gün arabayla çıktık biraz dolaştık. Akrabamız yoksa 40 uçurup, gezmeyelim mi :)

Doğduğundan beri hem anneannemiz hem de babannemiz bizimle birlikteydi. Allah razı olsun, çok faydalarını gördüm gerçekten de. Keza, ameliyatlı halim ile oturup kalkmam bile ağrılı oluyordu ilk zamanlar. Halil Efe 1 aylık olduğunda babannemiz döndü, 45 günlükken de anneannemiz. İlk başta tedirgin oldum acaba bebeğin ihtiyaçları ile eşim de işteyken tek başıma başa çıkabilecek miyim diye. Ama korktuğum gibi olmadı neyse ki. Sanırım annelik iç güdüleri ve becerileri, doğumla beraber içimize yükleniyor.

2. ayın sonuna doğru, KKTC'den İstanbul'a ailemin yanına geldik. Eşim bir kaç gün izin kullanıp döndü. Ben de doğum iznimi değerlendirip kaldım. Halil Efe böylelikle ilk uçak deneyimini yaşadı. Bebek ile uçak seyahatinde altın kural, kalkış ve iniş esnasında bebeği emzirmek. Ya da emzik kullanmasını sağlamak. Bebek kemeri ile Efe'yi kendi kemerime bağladıktan sonra, emzirdim ve ne mutlu ki sorunsuz bir seyahat geçirdik, ne de olsa daha doğmadan defalarca uçak seyahati yapmıştı miniğimiz :)

Halil Efe 2. ay kontrolunde 5500 gram ve 63 cm çıktı. Kontrollerini Sağlık Ocağı'nda yaptırdık. DaBT-IPV-Hib 5'li karma aşı, Pnomokok ve BCG(Verem) aşıları yapıldı. Verem aşısı KKTC ' de yapılan bir aşı değil. Doktorumuz eğer mümkünse 2. ay aşılarını Türkiye'de yaptırmamı, verem aşısının önemli bir aşı olduğunu söylemişti. Biz de imkanları değerlendirip, İstanbul'a ailemin yanına gelince,  tamamını yaptırdık. Miniğimiz çok şükür ki dayanıklı, çok ağlamadan hemen sakinleşiyor.

Ufak ufak farklı sesler çıkarmaya çalışan, bize birşeyler anlatmaya uğraşan bir pambığımız var artık.



4 yorum:

  1. Maşallah büyümüş de 2 aylık olmuş Halil Efe. Büyüklerin yardımı ve desteği çok önemli. Ama siz de tek başınıza halledersiniz eminim. Eşiniz akşamları olacak ama olsun. Gurbet elde zordur mutlaka ama Allah bir şekilde güç kuvvet veriyor, kimsenin yokluğunu aratmıyor.
    Güle güle büyütün bebeğinizi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Eşim her daim en büyük destekçim ve yardımcım. Allah razı olsun ondan. Bazen düşünüyorum anlayışsız biri de olabilirdi. İnşallah önümüzdeki zamanlarda da güzel günler bizi bekliyordur.
      Sevgiler.

      Sil